Vakuudellinen laina - Hae lainaa vakuuksilla tai ilman!

Hae lainaa usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken vakuuksilla tai ilman.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on rahoitusväline, joka voi auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi, kun tarvitset suurempaa lainasummaa esimerkiksi kodin hankintaan tai remonttiin. Vakuudelliselle lainalle on tunnusomaista, että se myönnetään vasta, kun lainanottaja tarjoaa lainan vakuudeksi jotakin arvokasta, kuten asunnon tai muuta kiinteää omaisuutta. Tämän tyyppinen laina on usein korkotasoiltaan edullisempi verrattuna vakuudettomiin lainoihin, sillä vakuus pienentää lainanantajan riskiä.

Kun harkitset vakuudellista lainaa, on tärkeää ymmärtää vakuuksien merkitys. Vakuudet ovat lainanantajan turva maksukyvyttömyystilanteessa, ja niiden arvon tulee yleensä olla suurempi tai yhtä suuri kuin lainan määrä. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitulla tavalla, lainanantajalla on oikeus myydä vakuudeksi asetettu omaisuus lainan kattamiseksi. Siksi vakuudellisen lainan harkinnassa on otettava huomioon oma taloudellinen tilanteesi ja varmistuttava siitä, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ilman, että menetät vakuuden.

Vakuudellisen lainan ehdot, kuten korko ja takaisinmaksuaika, vaihtelevat lainanantajien tarjonnassa, joten lainavaihtoehtojen vertailu ja sopivimman vaihtoehdon valinta on tärkeää. On suositeltavaa neuvotella pankin tai muun rahoituslaitoksen asiantuntijan kanssa yksityiskohtaisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista, jolloin saat kattavan käsityksen lainan ehdoista ja seuraamuksista, jotka voivat aiheutua sopimusrikkomuksesta.

Vakuudellinen kulutusluotto

Vakuudellinen kulutusluotto on lainamuoto, jossa tarvitset lainan saamiseksi vakuuden. Tämä vakuus voi olla esimerkiksi omaisuuttasi, kuten asunto tai auto. Tällainen laina tarjoaa yleensä alhaisemman koron verrattuna vakuudettomiin lainoihin, sillä lainanantajalla on suurempi turvallisuus lainan takaisinmaksusta.

Vakuuksien merkitys

Vakuuden tarjoaminen lainalle:

 • Vähentää lainanantajan riskiä
 • Mahdollistaa alhaisemman koron
 • Edellyttää, että sinulla on lainan vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta

Vakuudeton kulutusluotto verrattuna

 • Korkeampi korko kuin vakuudellisissa lainoissa
 • Ei vaadi vakuuksia, joka lisää lainanantajan riskiä

Lainan hakuprosessi

Lainaa hakiessasi Lainoittaja.fi -palvelu auttaa sinua kilpailuttamaan lainatarjoukset. Voit vertailla ja hakea lainoja 1 000 € – 60 000 € väliltä, ja valita itsellesi sopivan 1 – 15 vuoden laina-ajan.

Hakuehdot

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Luottotiedot ovat kunnossa
 • Sinulla on säännölliset tulot

Kun hakemuksesi on täytetty, saat lainapäätöksen nopeasti ja voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Prosessi on suunniteltu olemaan nopea ja vaivaton, mikä mahdollistaa lainan saamisen ilman tarpeetonta odottelua.

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali

Kun otat vakuudellista kulutusluottoa, marginaali on avaintekijä. Se on prosenttiluku, jonka pankki lisää viitekorkoon määrittääkseen kokonaiskorkosi. Vakuudellisen kulutusluoton marginaali määräytyy usein lainan vakuuden laadun ja sinun taloudellisen tilanteesi perusteella. Vahva taloudellinen asema ja kelvollinen vakuus voivat madaltaa marginaalia.

Esimerkki marginaalin laskennasta:

Viitekorko Marginaali Kokonaiskorko
1 % 2 % 3 %

Listassa näet, kuinka 1 % viitekorkoon lisätään 2 % marginaali, jolloin saadaan kokonaiskorko 3 %.

Huomioitavaa on, että vaikka viitekorko voi muuttua laina-aikana, marginaali pysyy yleensä muuttumattomana koko laina-ajan. Neuvottelemalla marginaalista voit vaikuttaa lainasi kustannuksiin.

Toinen seikka marginaalin suhteen on se, että mitä suuremmat vakuudet voit tarjota, sitä pienemmän marginaalin pankki voi sinulle myöntää. Kun olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja lainatarjoukset ovat kilpailukykyisiä, sinulla on paremmat mahdollisuudet neuvotella edullinen marginaali vakuudelliselle kulutusluotollesi. Ymmärrä, että vakuudellinen laina on pankille pienempi riski, joten se näkyy usein edullisempana marginaalina verrattuna vakuudettomaan lainaan.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi

Kun harkitset vakuudellisen lainan hakemista, prosessi alkaa omien taloudellisten valmiuksiesi arvioinnilla. Tunnista tarpeesi ja määritä lainasumma, jota haet, sekä takaisinmaksuaika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Ennen kuin otat yhteyttä pankkiin tai rahoituslaitokseen, kerää tarvittavat dokumentit, kuten:

 • Tulotositteet
 • Vakuuksien arviointiin liittyvät asiakirjat
 • Mahdolliset muut rahoituslaitoksen vaatimat paperit

Vakuudet ovat lainan myöntämisen ehto. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi:

 • Kiinteistö
 • Arvopaperit
 • Muu omaisuus

Seuraavassa vaiheessa täytetään lainahakemus, jossa ilmoitat halutun lainamäärän, takaisinmaksuajan ja vakuuden. Lähetä hakemus ja liitteet valitsemallesi lainantarjoajalle. Lainanantaja arvioi sitten vakuuksiesi arvon ja taloudellisen tilanteesi. Lainapäätös perustuu muun muassa:

 • Vakuuksien arvoon
 • Tuloihisi
 • Menoihisi
 • Luottotietoihisi

Jos lainapäätös on myönteinen, saat lainasopimuksen, joka sisältää lainan ehdot, kuten koron, maksuajat ja muut sopimukseen liittyvät tiedot. Lue sopimus huolellisesti ja varmista, että ymmärrät ehdot. Laina voidaan maksaa sinulle, kun olet hyväksynyt ehdot ja allekirjoittanut sopimuksen. Muista, että vakuudelliseen lainaan liittyy riski vakuuksien menettämisestä, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Vakuuden merkitys lainassa

Kun otat vakuudellisen lainan, sinun tulee tarjota lainanantajalle vakuus. Tämä vakuus toimii turvana lainanantajalle, joka usein alentaa lainan riskiä ja voi johtaa parempiin lainaehtoihin.

Vakuuden vaikutus lainan ehtoihin:

 • Korko: Vakuus voi vaikuttaa lainan korkoon, sillä lainanantaja näkee vakuudellisen lainan turvallisempana. Tämän vuoksi vakuudellisen lainan korko voi olla alhaisempi.
 • Laina-aika: Vakuudella voi olla myös vaikutusta laina-aikaan. Joissain tapauksissa vakuudellisen lainan voi saada pidemmällä maksuajalla.
 • Lainasumma: Vakuuden arvo määrää usein myönnettävän lainan suuruuden.

Mitä voi käyttää vakuutena?

 • Asunto
 • Ajoneuvot
 • Arvopaperit
 • Muut arvokkaat omaisuudet

Kun harkitset vakuudellista lainaa, on tärkeää ymmärtää, että jos et kykene maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa vakuus haltuunsa lainan takaisinmaksun turvaamiseksi. On siis elintärkeää arvioida omaa maksukykyäsi realistisesti.

Muistathan, että vakuuden antaminen lainalle voi helpottaa lainan saamista ja parantaa lainan ehtoja, mutta se tuo myös vastuun vakuuden arvon säilyttämisestä laina-ajan puitteissa.

Lopuksi

Vakuudellinen laina on vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta ja sinulla on tarjota vakuutta lainalle. Tärkeää on ymmärtää, kuinka vakuus vaikuttaa lainan ehtoihin. Vakuuden ansiosta saat yleensä lainaa edullisemmalla korolla kuin vakuudettomissa lainoissa.

Lainaehdot:

 • Korko: Kilpailukykyinen, vakuuden takia usein matalampi
 • Laina-aika: Joustava, riippuen lainan määrästä ja vakuuden arvosta

Omaisuutesi, kuten kiinteistö tai arvopaperit, toimivat vakuutena ja vaikuttavat lainan määrään. Muista, että vakuudellisessa lainassa on riski vakuuden menettämisestä, jos et kykene maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Vakuus Etu
Kiinteistö Suurempi laina
Arvopaperit Alhaisempi korko

Kun harkitset vakuudellista lainaa, on tärkeää vertailla vaihtoehtoja ja ehtoja. Neuvottele lainanantajan kanssa ja lue lainasopimus huolellisesti. Ota huomioon myös mahdolliset lainanhoitokulut ja muut maksut.

Muistathan, että asiantuntijan apu voi olla arvokasta. Ota yhteyttä pankkiin tai rahoitusasiantuntijaan, jotta löydät sinun tarpeisiisi sopivan vakuudellisen lainan.