Lainan kilpailutus - Pankkien kilpailutus kannattaa!

Lainan kilpailutus helposti yhdellä hakemuksella. Hakemuksesi kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Lainan kilpailutus

Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen vertailua ja neuvottelua eri lainanmyöntäjien kanssa parhaan mahdollisen koron ja muiden lainaehdotusten löytämiseksi.

Asuntolainan kilpailuttamisen perusteet

Kun kilpailutat asuntolainaa, vertaa lainan korkoa, takaisinmaksuaikaa ja muita lainan kuluja. Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, ja se määrittää paljonko maksat lainastasi pankille korkojen muodossa. Takaisinmaksuaika voi vaihdella muutamasta vuodesta jopa 25 vuoteen tai pidempään, ja se vaikuttaa kuukausieräsi suuruuteen. Lainan muihin kuluihin kuuluu usein tilinhoitopalkkioita ja mahdollisia muita lainanhoitokustannuksia.

Vanhan asuntolainan kilpailuttamisen hyödyt

Kilpailuttamalla olemassa olevan asuntolainasi voit saada alhaisemman koron ja säästää merkittävästi kuluissa pitkällä aikavälillä. Uuden lainatarjouksen hyödyntäminen voi mahdollistaa myös lainaehdoissasi paremman joustavuuden, kuten lyhennysvapaiden kuukausien tai muun mukautuvuuden lisäämisen lainan takaisinmaksuun.

Olemassa olevan lainan kilpailutus

Olemassa olevan lainan kilpailuttaminen voi tarjota sinulle mahdollisuuden löytää edullisemman koron ja parantaa lainaehtojasi. Tämä prosessi sisältää nykyisen lainasopimuksesi ehtojen vertailun muihin saatavilla oleviin lainatarjouksiin.

Vanhan lainan kilpailutuksen vaikutukset

Kun kilpailutat vanhan lainasi, voit huomata kustannussäästöjä ja lainanhoitokulujen vähenemistä. Vanhan lainan kilpailuttaminen voi johtaa myös parempiin lainaehtoihin, kuten:

 • Alemman koron saaminen: Uusi lainatarjous voi tarjota merkittävästi alhaisemman nimelliskoron tai todellisen vuosikoron (APR), mikä voi pienentää kuukausittaisia maksujasi.
 • Maksuaikataulun joustavuus: Uusi lainanantaja saattaa tarjota pidemmän maksuaikataulun, joka sopeutuu paremmin taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Lisäpalvelut: Uudessa lainatarjouksessa voi olla mukana lisäetuja, kuten lyhennysvapaita kuukausia tai muuta joustavuutta lainan takaisinmaksussa.

Muista, että lainan kilpailutus ei aina johda parempaan tarjoukseen, joten ole tarkkana kun vertailet lainaehtoja ja tee päätös, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Kuinka kilpailuttaa asuntolaina?

Kun kilpailutat asuntolainasi, saat parhaan mahdollisen koron ja ehdot lainallesi. Selkeä suunnitelma ja markkinoiden ymmärtäminen ovat avainasemassa.

Kilpailutusprosessin vaiheet

 1. Lainatietojen kokoaminen: Kerää yhteen nykyisen asuntolainasi tiedot, kuten lainan määrä, korko, lyhennystapa ja jäljellä oleva laina-aika.
 2. Tarjousten pyytäminen: Ota yhteyttä useisiin pankkeihin tai käytä lainanvälityspalvelua, joka hoitaa kilpailutuksen puolestasi. Tarvitset usein henkilökohtaisia taloustietojasi sekä tiedot haluamastasi lainasta.
 3. Ehtojen vertailu: Vertaa saamiasi tarjouksia huolellisesti. Keskity korkoihin, marginaaliin ja muihin lainan kustannuksiin sekä lainan joustavuuteen.
 4. Neuvottelu: Neuvottele pankkien kanssa tarjousten perusteella ja pyri saamaan paras mahdollinen kokonaistarjous lainallesi.

Marginaalin kilpailutuksen merkitys

Marginaali on asuntolainan korko, joka lisätään viitekorkoon, esimerkiksi euriboriin, määrittämään lainan kokonaiskoron. Marginaalin pieni ero voi tarkoittaa merkittäviä säästöjä lainan kokonaiskustannuksissa, erityisesti pitkällä aikavälillä.

 • Nykyisen lainan kilpailutus: Jos olet jo asuntolaina-asiakas, marginaalin neuvottelu nykyisen pankin kanssa tai marginaalin kilpailuttaminen muilla rahoittajilla voi olla taloudellisesti kannattavaa.
 • Uuden lainan kilpailutus: Uuden lainan hakiessasi marginaalin kilpailutus eri pankkien välillä on olennainen osa prosessia. Varmista, että huomioit marginaalin lisäksi mahdolliset muut kulut, kuten toimitusmaksut ja lainanhoitokulut.

Kilpailuttamalla asuntolainasi voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Huomioi lainan kilpailutuksessa marginaalin lisäksi muut lainaan liittyvät ehdot ja kulut.

Pankkien rooli asuntolainassa

Valitessasi asuntolainaa, pankkien vertailu on ensiarvoisen tärkeää saadaksesi parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Pankit tarjoavat erilaisia korkoja, lainaehtoja ja palveluita, jotka kannattaa kilpailuttaa huolellisesti.

Pankkien kilpailuttaminen asuntolainan yhteydessä

Kilpailuttamalla pankkeja voit löytää edullisimman asuntolainan. Lähtökohtaisesti prosessiin kuuluu lainahakemuksen täyttäminen ja tarjousten pyytäminen useilta pankeilta. Voit kilpailuttaa pankit itse tai käyttää palveluja, jotka vertailevat lainoja puolestasi.

 • Vaihe 1: Valmistele lainahakemus
 • Vaihe 2: Lähetä hakemus useisiin pankeihin
 • Vaihe 3: Vertaile saamiasi lainatarjouksia

On tärkeää huomioida, että vertailu kannattaa tehdä kattavasti, sillä lainaehdoissa ja -kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Mistä pankista asuntolaina kannattaa ottaa?

Valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten korkojen lisäksi palvelumaksut, mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin ja asiakaspalvelun laatu. Eri pankit saattavat tarjota eri etuja, kuten bonuksia tai maksuvapaita kuukausia, joten vertailu ja pankkien kilpailutus ovat tärkeitä.

 • Vertailukriteerit:
  • Korot ja kulut
  • Lainaehtojen joustavuus
  • Asiakaspalvelun saatavuus ja laatu

Ymmärrä, että paras asuntolaina sinulle ei välttämättä ole halvin laina toiselle. Henkilökohtaiset taloudelliset olosuhteet ja lainan tulevaisuuden näkymät ovat avainasemassa lainapäätöksessä.

Parhaan asuntolainan löytäminen

Asuntolainan kilpailuttaminen on tärkeä keino varmistaa, että saat parhaat mahdolliset lainaehdot. Tarkka vertailu ja lainatarjousten pyytäminen useilta rahoituslaitoksilta voi säästää sinulle merkittäviä summia pitkällä aikavälillä.

Edullisimpien asuntolainojen vertailu

Edullisimman asuntolainan löytäminen vaatii kattavan vertailun. Lainatarjousten pyytäminen useilta rahoituslaitoksilta on avain edullisten lainaehtojen löytämiselle. Vertailun apuna voit käyttää erilaisia online-palveluita, jotka lähettävät hakemuksesi suoraan useille pankeille. Tarkastele saamiasi lainatarjouksia huolellisesti; kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Korko ja muut kulut: tämä on useimmiten lainan hintaan eniten vaikuttava tekijä.
 • Takaisinmaksuaika: pidempi laina-aika voi alentaa kuukausieriä, mutta kokonaiskorkokustannukset kasvavat.
 • Mahdolliset järjestelypalkkiot: pieneltä tuntuvat kulut voivat kasvattaa lainan todellista hintaa.

Halvin asuntolaina ja sen ehdot

Halvimman asuntolainan ehdot tulee ymmärtää kokonaisuudessaan. Lainan ehdot määrittelevät, millaisessa tilanteessa laina todella on halvin. Tutustu seuraaviin:

 1. Viitekorko: Valitse kiinteä tai muuttuva korko oman taloudellisen tilanteesi mukaan.
 2. Lyhennystapa: Annuiteetti, tasalyhennys vai kenties jokin muu lyhennystapa?
 3. Joustavuus: Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin tai lainan määrän muutoksiin.

Huomioi lainan kokonaiskustannukset, ei pelkästään nimelliskorkoa. Arvioi lainaehtoja oman maksukykysi ja taloudellisen suunnitelmasi pohjalta, ja tee päätös, joka palvelee parhaiten pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitasi.

Asuntolainan vertailutyökalut

Kun etsit itsellesi parhaiten sopivaa asuntolainaa, oikeanlainen vertailutyökalu voi säästää sekä aikaa että rahaa. Vertailutyökalut tarjoavat mahdollisuuden verrata eri pankkien ja rahoituslaitosten asuntolainaehtoja yhdellä kertaa.

Asuntolainan vertailun hyödyt ja käyttöön liittyvät seikat

Hyödyt:

 • Korkojen vertailu: Saat yleiskatsauksen markkinoilla olevista koroista.
 • Kulujen selvittäminen: Voit tutkia lainaan liittyvät kulut, kuten tilinhoitomaksut ja mahdolliset avausmaksut.
 • Ehtojen ymmärtäminen: Työkalut auttavat ymmärtämään lainaehdot kuten lyhennystavat ja laina-ajat.

Käyttöön liittyvät seikat:

 • Ajan säästö: Vertailutyökalun avulla voit saada lainatarjouksia nopeasti.
 • Helppokäyttöisyys: Asuntolainavertailu on mahdollista tehdä muutamassa minuutissa.
 • Päätöksenteon tuki: Vertailun tulosten perusteella voit tehdä tietoon pohjautuvan päätöksen.

Muista, että lainahakemuksen täyttäminen vertailutyökalussa ei yleensä sido sinua mihinkään, mutta antaa hyvän kuvan vaihtoehdoista. Vertaamalla asuntolainoja voit löytää sinulle edullisimman asuntolainan ja ymmärtää lainan kokonaiskustannukset paremmin.

Jatkuva lainan tarkkailu ja kilpailutus

Lainan jatkuvassa tarkkailussa ja kilpailutuksessa on kyse edullisimpien lainaehtojen saavuttamisesta ja ylläpitämisestä. Tämän prosessin avulla voit huomattavasti säästää lainan kustannuksissa pitkällä tähtäimellä.

Asuntolainan marginaalin tarkistus ja sen ajankohtaisuus

Asuntolainan marginaalin tarkistus on olennainen osa lainan ehtojen seurantaa. Marginaali heijastaa pankin asettamaa lisäprosenttia viitekoron päälle, ja se vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin. Marginaalia tarkkailemalla voit varmistua siitä, että asuntolainasi ehdot pysyvät kilpailukykyisinä.

Pankeilla on eri aikoina tarjolla erilaisia marginaaleja, ja markkinatilanteen muuttuessa voi edullisin asuntolaina vaihdella eri pankkien välillä. Siksi on viisasta verrata oman lainasi ehtoja markkinoiden muihin vaihtoehtoihin säännöllisesti.

Pankkien kilpailuttaminen asuntolainaan liittyen kannattaa tehdä säännöllisesti. Kilpailuttamisen avulla löydät markkinoiden parhaat tarjoukset ja voit neuvotella nykyisen pankkisi kanssa paremmista ehdoista. Muista, että lainatarjousten vertailu ja neuvottelu eivät sido sinua mihinkään, mutta antavat käsityksen siitä, mitä parempaa voisit saada.

Asiakkaan kokemuksia asuntolainan kilpailuttamisesta

Asuntolainan kilpailuttaminen on prosessi, jossa vertailet lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, tavoitteenasi löytää sinulle edullisin vaihtoehto. Asuntolainan kilpailutus voi säästää sinulle merkittäviä summia lainan kokonaiskuluissa.

Käyttäjäkokemukset

Useat asiakkaat ovat jakaneet kokemuksiaan asuntolainan kilpailuttamisesta. Moni on havainnut, että lainan ehdot, kuten korot ja muut kulut, voivat vaihdella huomattavasti eri tarjoajien välillä.

Kilpailutusprosessi

 • Valmistaudu hyvin: kerää taloudelliset tiedot ja tarvittavat asiakirjat.
 • Täytä lainahakemus: kuvaa taloudellinen tilanteesi ja asuntolainan tarpeesi.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia.

Saadut hyödyt

 • Alhaisempi korko: Kilpailutuksen ansiosta monet ovat löytäneet alhaisemman nimelliskoron.
 • Pienemmät kuukausimaksut: Sopivimman tarjouksen valinta voi alentaa kuukausittaisia maksujasi.
 • Säästöt pitkällä aikavälillä: Vaikka kilpailutus vaatii aluksi aikaa ja vaivannäköä, se voi tuoda merkittäviä säästöjä lainan takaisinmaksun aikana.

Kilpailutuspalvelut, kuten Lainoittaja.fi, voivat auttaa sinua prosessissa tarjoamalla useita lainatarjouksia yhden hakemuksen täyttämällä. Asiakkaat ovat kertoneet, että näiden palveluiden käyttäminen on helpottanut tarjousten vertailua ja parantanut lainaehtoja ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Muista, että jokaisen asiakkaan kokemus on yksilöllinen, mutta on selvää, että asuntolainan kilpailuttamalla sinulla on mahdollisuus hankkia taloudellisesti järkevämpi lainaratkaisu.