Paras pikavippi nopeasti - Vertaa edullisimmat pikavipit!

Unohda perinteinen pikavippi. Kilpailuta paras pikalaina usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Pikavippi

Pikavippi on nopea ja yleensä lyhytaikainen lainatuote, joka on suunniteltu tarjoamaan rahoitusvaihtoehto äkillisiin menoihin. Tässä osiossa käydään läpi erilaiset pikavippien tyypit ja niiden yleisimmät käyttötarkoitukset.

Pikavippien tyypit

Pikavipit voidaan jakaa useisiin eri kategorioihin riippuen lainan suuruudesta ja takaisinmaksuajasta.

 • Perinteinen pikavippi: Yleisimpiä pikavippejä, joita haetaan äkillisiin rahantarpeisiin. Summat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta kympistä muutamaan tuhanteen euroon.
 • Pieni pikavippi: Tällainen pikavippi on suunnattu erittäin pienten, useimmiten alle 500 euron lainatarpeiden kattamiseen.
 • Nopea pikavippi: Kuvaa lainaa, joka on mahdollista saada tilille lyhyessä ajassa, usein jopa muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä.
 • Lyhyt pikavippi: Viittaa takaisinmaksuajaltaan lyhyisiin, tyypillisesti muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen ulottuviin lainoihin.

Pikavippien käyttötarkoitukset

Pikavipit on tarkoitettu tilapäiseen rahoitustarpeeseen ja niitä käytetään monenlaisiin tarkoituksiin.

 • Odottamattomat menot: Kuten auton korjaus tai kodinkoneen hankinta.
 • Väliaikainen kassavaje: Kunnes saat odottamasi tulot, esimerkiksi palkan tai bonuksen.
 • Pienet hankinnat: Joiden rahoittamiseen et halua tai voi odottaa palkkapäivää.

Näissä tilanteissa pikavippi voi tarjota nopean ratkaisun, mutta on tärkeää muistaa harkita lainan tarvetta ja varmistaa, että pystyt hoitamaan takaisinmaksun sovitun aikataulun mukaisesti.

Hakuprosessi

Hakuprosessi pikavippiä hakiessa on suunniteltu olemaan nopea ja vaivaton. Seuraavat osiot käyvät tarkasti läpi tarvittavat askeleet ja asiakirjat, jotka sinun tulee valmistella hakua varten.

Pikavipin hakuvaiheet

Vaihe 1: Aloita prosessi vertailemalla lainoja. Lainoittaja.fi on palvelu, joka auttaa vertailemaan pikavippejä 1000 € – 60 000 € välillä sekä 1 – 15 vuoden laina-ajalla.

Vaihe 2: Kun olet vertaillut vaihtoehtoja, päätä sopivin lainasumma ja laina-aika. Hae pikavippi suoraan palvelun kautta.

Vaihe 3: Täytä lainahakemus huolellisesti. Hakemuksessa sinulta kysytään henkilökohtaisia ja taloudellisia tietoja.

Vaihe 4: Lähetä hakemuksesi ja odota lainapäätöstä. Saat lainapäätöksen yleensä välittömästi.

Vaihe 5: Mikäli hyväksyt lainatarjouksen, rahat siirtyvät tilillesi jopa saman päivän aikana, mutta yleensä viimeistään muutaman arkipäivän kuluessa.

Vaadittavat asiakirjat

Hakuprosessissa tulee yleensä toimittaa seuraavat asiakirjat:

 • Henkilötodistus: Varmistaaksesi henkilöllisyytesi.
 • Tulotiedot: Esimerkiksi palkkakuitti tai eläkeote, jotka todistavat säännölliset tulot.
 • Tiliote: Näyttääksesi viimeaikaisen taloudellisen tilanteesi.

Muista, että lainanantaja voi pyytää lisäasiakirjoja tai tietoja lainaprosessin aikana. Lainoittaja.fi avulla voit helposti kilpailuttaa lainat ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Varmistathan, että olet vähintään 18-vuotias, luottotietosi ovat kunnossa ja sinulla on säännölliset tulot, ennen kuin päätät hakea pikavippiä.

Pikavippien vertailu

Vertaillaksesi pikavippejä, keskity kustannuksiin ja palveluntarjoajiin. Tämä auttaa sinua löytämään sekä edullisimman että sopivimman pikavipin tarpeisiisi.

Kustannusten vertailu

Paras pikavippi ei ole ainoastaan se, jolla on alhaisin korko, vaan myös se, jossa muut kustannukset ovat hallinnassa. Vertaile pikavippejä huomioiden:

 • Nimelliskorko:
  • 14.99% voi olla kilpailukykyinen vaihtoehto.
 • Todellinen vuosikorko:
  • Huomioi, että nimelliskorko ei sisällä kaikkia kuluja.
 • Muut maksut, kuten:
  • Avausmaksut
  • Tilinhoitomaksut

Esimerkiksi, jos lainasumma on 2000€ ja laina-aika 1 vuosi, kuukausierä on ehkä 179.62€ ja maksat takaisin 2155.45€.

Palveluntarjoajien vertailu

Vertaile pikavippi sivut ja suosituimmat pikavipit niiden palveluiden, ehtojen ja asiakasarvioiden perusteella. Arvioi:

 • Lainasumman ja takaisinmaksuajan joustavuus:
  • Joustavampi takaisinmaksuaika voi tuoda lisää liikkumavaraa.
 • Asiakaspalvelun saatavuus ja laatu:
  • Saat nopeaa apua, kun tarvitset sitä.
 • Käyttäjäarvostelut ja suosio:
  • Hyvämaineinen palveluntarjoaja voidaan nähdä arvosteluista.

Hyödyntämällä vertailutyökaluja löydät helposti edullisen pikavipin, ja voit valita palveluntarjoajien joukosta sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Pikavippien turvallisuus

Kun harkitset pikavippiä, on tärkeää tiedostaa siihen liittyvät riskit ja turvallisuusseikat. On olemassa turvallisen pikavipin periaatteet, joihin sisältyy luotettavien lainantarjoajien valinta ja lainaehtojen huolellinen tarkastelu.

Yleisimmät riskit

 • Luotettavuus: Valitse aina luotettava pikavippi-tarjoaja. Tarkista yrityksen taustatiedot, asiakasarviot ja viranomaisten myöntämät luvat.
 • Ehdot ja kulut: Selvitä lainan ehdot, korot ja muut kulut ennen sopimuksen allekirjoittamista. Epäselvät ehdot voivat viitata piilokuluihin.
 • Maksuajat: Huomioi lainan maksuaikataulu ja varmista, että pystyt suoriutumaan maksueristä ajallaan välttääksesi viivästysmaksut ja velkaantumisen.
 • Tietoturva: Tarkista, että lainapalvelun verkkosivu on suojattu ja henkilötietosi pidetään turvassa. SSL-salaus on yksi indikaattori tietoturvan tasosta.
 • Ylivelkaantuminen: Harkitse lainan ottamista tarkoin, etenkin jos sinulla on jo olemassa olevaa velkaa. Pikavipin tulisi olla ratkaisu väliaikaiseen rahantarpeeseen, ei pitkäaikainen taloustuki.

Turvallisen pikavipin löytäminen vaatii huolellisuutta ja vastuullisuutta lainan ottajalta. Luotettava pikavippi tarkoittaa selkeitä ehtoja, kilpailukykyisiä korkoja ja läpinäkyvää toimintaa.

Pikavippien taloudelliset näkökohdat

Kun otat pikavipin, on tärkeää ymmärtää siihen liittyvät kustannukset ja ehdot.

Korko ja kulut

Pieni pikavippi heti tilille voi vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta sen taloudellinen taakka tulee esille koroissa ja kuluissa. Pikavippien korot voivat olla korkeita, ja ne vaihtelevat riippuen lainasummasta ja tarjoajasta. Esimerkiksi halpa pikavippi voi tarkoittaa alhaisempia korkoja, mutta siihen liittyvät kulut, kuten avausmaksu tai kuukausittainen tilinhoitomaksu, voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Tässä mielessä on tärkeää vertailla ehtoja tarkasti:

 • Korkoprosentti: Kertoo lainan vuosittaisen koron.
 • Muut kulut: Sisältävät avaus- ja tilinhoitomaksut.

Maksuaikataulun merkitys

Pikavippi laina tarjoaa lyhytaikaista rahoitusta, mutta maksuaikataulun merkitys on keskeinen. Lyhyempi maksuaika tarkoittaa nopeampaa velan kuittaamista, mutta myös suurempia kuukausieriä. Pidemmällä maksuajalla on mahdollista saada pienempiä kuukausieriä, mutta silloin kokonaiskustannukset kasvavat koron kertyessä pidemmän ajan. Helpot vipit voivat tulla kalliiksi, mikäli niitä ei hoideta sovitusti:

 • Lyhyt maksuaika: Suuremmat kuukausierät, pienemmät kokonaiskustannukset.
 • Pitkä maksuaika: Pienemmät kuukausierät, suuremmat kokonaiskustannukset.

Kun harkitset pikavippiä, punnitse tarkoin lainan kokonaiskustannukset ja omat maksukykysi.

Lainsäädäntö ja sääntely

Pikavippien sääntely Suomessa on tiukentunut viime vuosina, mikä on vaikuttanut vippien hintoihin ja ehtoihin. Näissä muutoksissa keskeisiä ovat olleet korkokatto sekä muut kuluttajan suojaa parantavat säädökset.

Voimassa olevat lait

Pikavippejä koskevat lait on suunniteltu suojelemaan sinua, kuluttajaa, ylikalliilta lainoilta ja epäoikeudenmukaisilta lainaehtoilta. Laissa on määräykset mm.:

 • Korkokatto: Laki rajoittaa vuotuista korkoa, jonka lainanantaja saa periä. Vuonna 2019 voimaan tulleiden säädösten myötä pikavippien korkokatto on asetettu 20 prosenttiin ja muut maksut, kuten tilinhoitopalkkiot, ovat rajoitettuja.
 • Lyhyet maksuajat: Pikavipit ovat tyypillisesti pieniä lainoja, joiden laina-aika on lyhyt. Tämä tarkoittaa, että laina tulee maksaa takaisin nopeasti lainasopimuksessa sovittujen ehtojen mukaisesti.

Lainanantajan on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä ja informoitava sinua selkeästi lainan kustannuksista ennen sopimuksen tekoa. Ensimmäistä kertaa lainaa hakevan on hyvä olla tietoinen näistä säännöksistä, sillä ne auttavat vertailemaan lainatarjouksia ja välttämään kohtuuttomia kustannuksia.