Lainan korkolaskuri - Laske paljonko voit saada lainaa!

Lainan korkolaskurin avulla lasket helposti lainan kokonaiskustannukset. Voit samalla kilpailuttaa lainahakemuksen usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Lainan määrä: Kuinka paljon voit todella lainata?

Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää ymmärtää lainan määrän merkitys. Lainan määrä viittaa siihen summaan, jonka päätät lainata rahoituslaitokselta. Tämä summa voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta aina satoihin tuhansiin euroihin, riippuen henkilökohtaisista rahoitustarpeistasi ja lainan käyttötarkoituksesta. Lainasumman suuruus vaikuttaa niin lainan takaisinmaksuaikaan kuin kuukausittaisten lyhennysten suuruuteen, minkä vuoksi summan tarkka harkinta on ensiarvoisen tärkeää.

Lainalaskuri on työkalu, joka auttaa sinua hahmottamaan lainasi kustannuksia. Laskurilla voit arvioida lainasi kokonaiskustannukset, mukaan lukien korot ja mahdolliset muut maksut. Laskurin avulla saat arvion siitä, miten lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat kuukausittaiseen lyhennykseesi, jolloin voit suunnitella talouttasi paremmin tulevaisuudessa. Arvioimalla lainan todellisen vuosikoron, voit vertailla eri lainavaihtoehtoja ja valita sinulle sopivimman rahoitusratkaisun.

Lainan korkolaskurilla lasket lainan kokonaiskulut

Lainan kokonaiskustannusten laskemiseen käytetään lainan korkolaskuria, joka on tehokas työkalu lainan kustannusten arviointiin. Laskurin avulla voit selvittää lainasi kokonaiskulut, joihin sisältyvät korot ja mahdolliset muut maksut.

Tässä esimerkki:

Lainan määrä Korko Laina-aika Kuukausierä Kokonaiskustannus
10 000 € 5 % 5 vuotta 189 € 11 340 €

Kuukausierä on summattu, jonka maksat lainaa takaisin kuukausittain, ja se sisältää lainapääoman lisäksi korot ja mahdolliset muut maksut.

Laina-aika vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannukseen, sillä pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempaa kokonaiskorkomäärää, vaikka kuukausierä pienenee.

Jos harkitset lainan ottamista, Lainoittaja.fi-palvelu auttaa sinua kilpailuttamaan lainat nopeasti ja vaivattomasti. Lainaa hakiessasi sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Palvelun kautta voit hakea lainaa 1000 € ja 60 000 € välillä 1 – 15 vuoden laina-ajalla.

Käyttämällä lainakorkolaskuria saat hyvän arvion lainan kokonaiskuluista ja voit paremmin suunnitella talouttasi. Lainapäätös saapuu heti, ja lainan saat tilillesi jopa saman päivän aikana tai viimeistään muutamassa arkipäivässä.

Paljonko lainaa tai asuntolainaa voi saada eri tuloilla?

Lainan määrä riippuu monesta tekijästä, kuten tuloistasi, muista velvoitteistasi ja pankin lainanmyöntökäytännöistä. Tässä osiossa käydään läpi esimerkkejä siitä, kuinka paljon lainaa eri tulotasoilla voi saada.

Kuinka paljon voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä määrittyy usein tulotasosi, oman pääoman määrän sekä talouden muiden menojen perusteella. Yleisenä ohjeena voidaan pitää, että saatat saada asuntolainaa noin 4-5 kertaa vuosittaisen bruttotulosi verran. Esimerkiksi, jos vuositulosi ovat 50 000 €, voit saada asuntolainaa 200 000 – 250 000 €. Lainalaskuri asunto voi antaa tarkemman arvion.

Paljonko lainaa 1500 € tuloilla?

 • Kuukausittaiset bruttotulot: 1500 €
 • Mahdollinen lainan määrä: Jopa 45 000 – 75 000 €

Pankin hyväksymä korkotaso, muut menot ja laina-aika vaikuttavat lainan määrään.

Paljonko lainaa 2000 € tuloilla?

 • Kuukausittaiset bruttotulot: 2000 €
 • Mahdollinen lainan määrä: Jopa 60 000 – 100 000 €

Suuremmilla tuloilla lainan määrä kasvaa, mutta samoin kasvavat usein elämisen kustannukset, jotka vaikuttavat maksukykyyn.

Asuntolainatyypit ja asuntolainan lyhennystavat

Kun harkitset asuntolainaa, on tärkeää ymmärtää eri asuntolainatyypit ja lyhennystavat. Tässä tarkastelemme yleisimpiä vaihtoehtoja.

Asuntolainatyypit:

 • Annuiteettilaina: Tälle lainatyypille on ominaista kiinteä kuukausierä koko laina-ajan.
 • Tasalyhennyslaina: Tässä lainassa lyhennysosuus pysyy samana, mutta kokonaiskuukausierä pienenee, kun korkokulut laskevat ajan myötä.
 • Tasalyhenteinen taulukkoon sisällytetty laina: Tässä lainamuodossa lyhennykset ja korot lasketaan tasaisesti jokaiselle kuukaudelle.
 • Muuttuvalla annuiteetilla oleva laina: Tässä lainatyypissä kuukausierän suuruus vaihtelee esimerkiksi korkotason muutosten mukaan.

Lyhennystavat: Lainalaskureita käytettäessä voit vertailla eri lyhennyssuunnitelmia:

 • ASP-laina laskuri: Auttaa laskemaan asuntosäästöpalkkion vaikutusta laina-aikaan ja lyhennyksiin.
 • Pankkilaina laskuri: Antaa yleiskatsauksen lainan kustannuksista pankkilainoissa.
Laskuri Lyhennystapa Kuvaus
Tasalyhennyslaina laskuri Tasalyhennys Näyttää lainan lyhentymisen tasaisin erin.
Annuiteettilainalaskuri Annuiteetti Tarjoaa tiedot kiinteästä maksuerästä.
Lainalaskuri korko Arvioi korkojen vaikutuksen maksueriin.
Lainalaskuri muuttuva annuiteetti Muuttuva annuiteetti Ajoittaa maksut korkotilanteen mukaan.

Muista, että laina-aika vaikuttaa maksuerien suuruuteen ja korkokulujen kokonaismäärään. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kuukausieriä, mutta pienempiä korkokuluja pitkällä aikavälillä. Sopiva lainatyyppi ja lyhennystapa riippuvat taloudellisesta tilanteestasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi.

Vakuudettoman lainan hakeminen Lainoittaja.fi palvelusta on helppoa

Lainan hakeminen Lainoittaja.fi kautta ei voisi olla yksinkertaisempaa. Sinulle tarjoutuu kätevä mahdollisuus kilpailuttaa lainoja, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä lainakuluihin.

Hakuprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Täytä hakemus verkossa.
 2. Vertaa saatujen lainatarjousten ehtoja.
 3. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto.
 4. Allekirjoita lainasopimus digitaalisesti.

Lainasummat vaihtelevat 1 000 € – 60 000 € välillä ja maksuaika on joustava, 1 – 15 vuotta. Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, omaat puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot.

Lainapäätös saapuu tavallisesti välittömästi ja rahat voidaan siirtää tilillesi jopa saman päivän aikana. Viimeistään voit odottaa varojen saapuvan muutaman arkipäivän kuluessa.

Edellytykset Kuvaus
Ikärajat Vähintään 18-vuotias
Luottotiedot Oltava kunnossa
Tulot Säännölliset tulot

Lainoittaja.fi:n avulla lainan hakeminen on siis nopeaa, tehokasta ja ennen kaikkea helppoa. Tutustu lainavaihtoehtoihin ja löydä juuri sinun tarpeisiisi soveltuva lainaratkaisu.